hits

Sjokolade moussekake med havrebunn

Åååå denne kaken er helt helt nydelig ! Sjokolademoussen er så deilig og luftig og havrebunnen er til å bli avhengig av, den er seig og crispy. Dette er en kake som er koselig å servere, for den er sååå fin og god ! Dette er en oppskrift på 2 12*12 former, men det er bare å leke seg med former og størrelser, for det er bare og doble oppskriften hvis det trengs ;)

Ingredienser til havrebunnen :

1 egg
1 dl sukker
1 ss hvetemel
1/2 ts bakepulver
2 dl lettkokte havregryn

Ingredienser til sjokolademoussen :

1 dl kremfløte
50 g mørksjokolade
70 g lys sjokolade
2 eggehviter
55 g melis
1 eggeplomme

Slik gjør du :

1) Lag havrebunnen, pisk egg og sukker til eggedosis og vend inn hvetemel, bakepulver og lettkokte havregryn.
2) Finn fram en langpanne med bakepapir og bre havredeigen over (ikke for tykk men ikke for tynn) Stek havredeigen på 180 grader (varmluft) i ca 13-15 min. Når den er ferdig avkjøler du den.

3) Sjokolade moussen : Pisk kremfløte til en tykk krem og avkjøl den i kjøleskapet.
4) Smelt sjokolade over et vannbad. Så stivpisker du eggehviter og melis.
5) Når sjokoladen har smeltet setter du den til side og rører fort inn en eggeplomme. Vend deretter inn sjokoladen i den stivpiskede eggehviten. Så vender du inn kremen. 
6) Stikk ut en havrebunn som passer en 12*12 form. Legg havre bunnen i formen og hell deretter moussen i formen. Sett den i fryseren i ca 1 time (til den har stivnet)
Ta så av formen og server, håper det smaker !

Tips :

1. Lag en bringebær koli ved litt bringebær, vann og litt sukker og kjør det i en smoothie maskin og sil ut frøene. Dette gir en deilig friskhet til kaken ! Hell litt over når du skal servere.

2. Du må ikke bruke en 12*12, for du kan også bruke en litt større rund form eller en mindre, bare pass på at du brer ut havrebunnen like stor formen er.

3. Hvis det er noe havrebunn igjen, kan du strø det over på toppen !

 

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Annelin

Annelin

13, Tønsberg

Jeg heter Annelin, og jeg er 13 år. Jeg elsker å bake og lage mat, det er grunnen til at jeg ville lage en blogg, der hvor jeg kunne dele alle de gode oppskriftene ;) Håper du finner noe som frister. Alle innleggene mine kommer søndag kl 12.00 :)

Kategorier

Arkiv