hits

Luftige hveteboller med karamell

Boller er super godt å enkelt og ta med seg. Disse bollene er utrolige saftige. Altså jeg har aldri smakt så gode boller før. Nam nam !

Ingredienser (24 porsjoner) :
6 dl helmelk
150 g smør
1 pk fersk gjær
1/2 dl sukker
ca 900 g hvetemel
1/2 ts kardemomme

Til karamellen :
40 g sukker
25 g kremfløte eller helmelk
35 g smør
 

Slik gjør du :
1) Smelt smøret på svak varme, når smøret har smeltet heller du i melken. Når melkeblandingen er ca 37 grader smuldrer du i gjæren.
2) Hell melken i en bolle og bland inn litt og litt hvetemel, sukker, kardemomme. Elt og bland sammen, til du får en fin og glatt deig.
3) La deigen heve på et lunt sted i ca 40 min til deigen har doblet seg.
4) Imens den hever kan du begynne på karamellen. Smelt sukkeret i en kasserolle ikke rør ! Når sukkeret har smeltet  tar du den av platen og røren inn smør og fløte. La de kjøle seg ned.
5) Når deigen er ferdig hevet triller du ut noen boller og lar de etter heve på steke brettet i ca 15 minutter. Stek bollene på 225 grader (varmluft) i ca 7-10 minutter.
6) Smør på deilig karamell på toppen og server !

Tips: Pensle bollene med egg rett etter de er ferdig stekt !

Håper det smaker ;)

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Annelin

Annelin

13, Tønsberg

Jeg heter Annelin, og jeg er 13 år. Jeg elsker å bake og lage mat, det er grunnen til at jeg ville lage en blogg, der hvor jeg kunne dele alle de gode oppskriftene ;) Håper du finner noe som frister. Alle innleggene mine kommer søndag kl 12.00 :)

Kategorier

Arkiv