hits

Karamellpudding


Karamellpudding er tradisjonsrik dessert som jeg syns smaker helt fantastisk! Dette er min absolutte favorittdessert til jul eller påske. Karamellpudding er ikke er så vanskelig å lage som man kanskje skulle tro. :) Håper du vil bruke denne oppskriften.

Ingredienser :
3 dl sukker
6 dl helmelk
2 dl fløte
1 vaniljestang
6 egg
4 ss sukker

Slik gjør du :
Sett ovnen på 120 grader (under og overvarme) sett en lang panne med 1-2 cm med vann inn i ovnen.
1) Ta fram en avlang form som rommer 2 liter.
Ha 3 dl sukker i en kjele og brun sukkeret til karamell på svak varme. Hell karamellen i formen. Men vær rask fordi sukkeret stivner fort! Snu og vend på formen slik at hele bunnen dekkes av karamell.
2) Kok opp melk, fløte og vaniljestang (putt hele stangen i melken uten å skrape ut frøene, da vil det ikke bli så mye svarte prikker i puddingen) Avkjøl blandingen noe.
3) Pisk egg og sukker luftig med en stålvisp (dette skal ikke(!) piskes til eggedosis, bare blandes sammen)
4) Hell eggeblandingen inn i melken og sil blandingen over karamellen.
5) Stek karamellpuddingen i langpanne med ca 2 liter vann nederst i ovnen ca 1,5 time.
Tips: Det lønner seg å sette langpannen med vann i ovnen i god tid før du begynner å steke karamellpuddingen, slik at vannet blir varmt.
Sjekk at puddingen er ferdigstekt ved å banke på toppen med en skje, for å kjenne at den er fast i konsistensen.

Når puddingen er ferdig stekt, setter du den i kjøleskapet til dagen etter.

6) Dagen etter finner du fram et passende fat som har litt høye kanter.
7) Ta karamellpuddingen ut av kjøleskapet og løsne puddingen ved å skjære rundt kantene med en kniv. Hvelv deretter puddingen på fatet og fjern formen, da vil det renne ut karamellsaus.

Pisk krem, og sett karamellpuddingen i kjøleskapet til du skal servere.

Tips : Server gjerne kranse kake ved siden av.
 


 

 

 

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Annelin

Annelin

13, Tønsberg

Jeg heter Annelin, og jeg er 13 år. Jeg elsker å bake og lage mat, det er grunnen til at jeg ville lage en blogg, der hvor jeg kunne dele alle de gode oppskriftene ;) Håper du finner noe som frister. Det kommer et innlegg hver søndag klokken 12.00 :)

Kategorier

Arkiv